БКП

 
БКП

Глог
Връзки
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  Глог 19:50
« Обратно
РЕЗОЛЮЦИЯ НА ИКОР
ПРОТИВ ВСЯКАКВА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКА НАМЕСА В СИРИЯ!
На 7 април 2017 г. въоръжените сили на САЩ нанесоха масиран военен удар по сирийското летище Еш-Шайрат, причинил множество жертви и ранени. Американският империализъм използва като предлог предшестващо разполагане в провинция Идлиб на отровни вещества. До сега не е ясно кой в действителност е отговорен за това военно престъпление. Следва да помним, че преди няколко години САЩ също твърдяха, че Ирак разполага с химическо оръжие, а после това се оказа само предлог за оправдание на агресивната империалистическа война против Ирак.
ИКОР осъжда военния удар САЩ, а също и предшестващите нападения срещу Сирия на ционисткия режим на Израел. Същевременно ИКОР осъжда и окупацията на част от Рожава (Северна Сирия) от Турция, намесата на други сили като Саудитска Арабия и Катар, и участието на НАТО във войната. Повече от седем милиона души бяха принудени да бягат от Сирия, десетки хиляди бяха убити. За това са отговорни всички съпричастни империалистически и реакционни държави. За империалистическо военно престъпление следва да се счита пряката подкрепа на вече установилите се там терористични фашистки сили като ИД.
ИКОР решително отхвърля всякаква империалистическа и колониална намеса във всички части на Сирия. Той поддържа световното народно движение и борба на масите против военната агресия на всяка империалистическа държава без изключение. ИКОР отхвърля прилагането против хора на смъртоносно ядрено, биологическо и химическо оръжие и изисква неговата забрана и унищожаване.
Поради новите военни удари на американския империализъм при президента Тръмп срещу Афганистан и КНДР възникнаха нови огнища на война. Световното антиимпериалистическо движение и движението за мир са призвани да заемат позиция против това и да протестират.
На 9 май 1945 г., след шест години убийствена война, на европейските бойни полета настъпи тишина. Социализмът се оказа по-силен от фашизма и реакцията. Затова ИКОР обявява 8 май за Международен ден за борба против фашизма и войната. Да отбележим този ден именно предвид днешната ситуация в света, с боеви дух и открито в международен мащаб!
ИКОР призовава всички революционни и прогресивни сили да обединят усилия и да дадат отпор на всички империалистически намеси, насочени към подчиняване на империалистическите интереси на Сирия и целия арабски регион. На империалистическите войни и заплахата с война ще сложи край само революционното премахване на световната империалистическа система!
Против всякаква империалистическа намеса в Сирия!
Да живее борбата на народите от Близкия Изток!
За мир и дружба между народите, за социализъм!
07 Май 17, 19:50    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0511