БКП

 
БКП

Глог
Връзки
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  Глог 08:33
« Обратно
ПРИЗИВ НА ИКОР ЗА 1. MАЙ 2017
Да излезем на 1. Maй – международния ден за борба на работническата класа!

С встъпването във власт на президента на САЩ Тръмп в стотната година на Октомврийската революция масите по цял свят са предизвикани да се позиционират в обществото. От началото на 2017 г. демонстрираха и стачкуваха по цял свят в големи масови протести над 10 милиона души. На 15. Март в Бразилия протестираха 1 милион души със стачки, блокади, окупации и демонстрации срещу съществено влошаване на пенсионната система. Също така 1 милион работнички и работници участваха в националната стачка на банковите служители на 3. Март срещу политиката на приватизация на Модис в Индия. В Източна Европа имаше в Армения, Македония, Полша, Румъния и Унгария продължителни широки масови протести срещу ултрареакционни правителства. Много впечатляващи са и масовите демонстрации в Русия и Белорусия, където младежта излиза масово на улицата. Частични ожесточени борби на работниците имаше във Фолксваген, Китай при прехвърлянето на пренаети работници на постоянно назначение.
Господстващите реагират на това развитие със засилено подтисничество, социалшовинистични, респ. социалфашистки и др. открито реакционни форми на демагогия. Така през Март в Индия водачи на стачката в Марути бяха осъдени на доживотен затвор уж за убийство, срещу което веднага се състояха масови стачки а на 4./5. Aприл още един ден на стачки и протести в цял свят. През Януари турското правителство забрани стачката на металурзите поради „застрашаване на националната сигурност“.
Този опит и борби трябва да бъдат координирани в целите концерни надхвърляйки националните граници и да станат школа за класова борба, ако работниците искат да победят такъв могъщ противник като империализма! Ние, организациите от ИКОР поставяме това на дневен ред на 1. Maй!
С победоносната руска Октомврийска революция на 7. Ноември 1917 г. беше сложено началото на световен прелом, действащ и до днес. 100 години след това главната тенденция в света е подготовката на международната социалистическа революция. 1. Maй 2017 е точният ден за възпоменание на това световноисторическо събитие! Световната революционна организация ИКОР кани сърдечно за кампанията "100 години Октомврийска революция" с различни прояви. ИКОР организира от 27. До 29. Октомври международен семинар. Темата ще бъде: теоретичните и практическите поуки от Октомврийската революция. На 28. Октомври ще се състои голямо културно представление и „Ноемврийските събития” с международно участие, между другото активно ще бъдат подготвени работнически делегации за Санкт Петерсбург.
ИКОР призовава всички партии и организации по света да станат членове или приятели на ИКОР и по този начин да укрепнат!
Пролетарии от всички страни, съединявайте се!
Пролетарии от всички страни и подтиснати народи, съединявайте се!

28 Април 17, 08:33    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.074