БКП

 
БКП

Глог
Връзки
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  Глог 16:07
« Обратно
ЗА 20.01.17: ПРОТЕСТИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ПРОТИВ ПОЛАГАНЕТО НА КЛЕТВА ОТ ДОНАЛД ТРЪМП КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ!
На 20.01.2017 Доналд Тръмп трябва да се закълне като президент на САЩ. Против това е насочен протестът в САЩ и в цял свят!
В своята резолюция за избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ ИКОР написа:
„С необуздана демагогия, поток от лъжи, груби, открито расистки клевети и злостна манипулация Тръмп се представи уж за защитник на безработните и обеднели работници от средните слоеве, а също и опонент на корумпираните кръгове на Уолстрийт. Въпреки неговите добре известни открито расистки, шовинистични и антиженски позиции той спечели като вероятно по-малкото зло, отколкото кандидата предпочитан от Уолстрийт и политическия естаблишмънт. След провала на американския империализъм в Ирак и Афганистан и връщането към международната конкурентна борба след световната икономическа и финансова криза най-реакционните представители на финансовия капитал на САЩ се опитват да върнат предишната сила на американския империализъм с помощта на Доналд Тръмп.
Встъпването в длъжност на Доналд Тръмп отбелязва обща тенденция към открита реакция и имат геополитически последствия… Придвижването надясно на новото правителство на САЩ е реакция на прогресивния поврат в настроенията на масите.“
Тази оценка се потвърждава! Точно в последните дни става ясно какъв кабинет съставя Тръмп за своята политика: най-реакционните представители на десницата на републиканците, всички представители на господстващите международни американски монополи.
Така председателят на управителния съвет на Ексон Мобайл – Рекс Тилерсън ще стане външен министър, с Ендрю Пъздер - изтъкнат противник на профсъюзите за министър на труда; министър на околната среда точно Скот Пруит – отявлен креационист, отричащ всякакво влияние на човека върху околната среда и прави впечатление с постоянни жалби срещу службите по околната среда, които сега трябва да ръководи. Общо трима мениджъри от Голдман Сакс ще бъдат представени в бъдещото правителство на САЩ, един от тях – Стивън Мнючин е номиниран от Тръмп за финансов министър. По-нататък към правителствения екип принадлежат трима генерали, въплъщаващи агресивната военна политика на САЩ. Противно на всички досегашни практика един от тях ще ръководи точно министерството на отбраната! Бъсти деВос като министър на образованието ще прокара приватизацията на държавната образователна система и вече оповести, че ще приравни креационизма като учебен предмет с предметите по естествените науки.
В продължение на седмици предимно младежта на САЩ протестира в над 50 града под мотото „not my president!“ (не е мой президент). „Нито Тръмп, нито Клинтън“ е също широко разпространен лозунг в цял свят. ИКОР подкрепя планираните международни протести за 20. януари 2017 против полагането на клетва от Доналд Тръмп и призовава за действия по цял свят. За това щя ще използва всичките си възможности за международно сътрудничество и координиране.
За мир, свобода и демокрация – социализъм!
Укрепвайте ИКОР!

Подписано от 25 членове на ИКОР. БКП е подписала с резервата, че протестите против Тръмп не означават подкрепа за Клинтън.
19 Януари 17, 16:07    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.133