БКП

 
БКП

Глог
Връзки
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  Глог 09:13
« Обратно
ДЕКЛАРАЦИЯ
ДЕКЛАРАЦИЯ
на ПБ на ЦК на БКП
През пролетта на тази година група депутати, сполучливо наречени „психодесни”, внесе в Народното събрание проект за допълнение и изменение на наказателния кодекс, инкриминиращо ползването на комунистически символи и идеология. Това предизвика вълна от негодувание, в която взе участие и БКП с приета протестна декларация и проведен протестен митинг пред сградата на Народното събрание съвместно с БРП/к/, движение „23-ти септември” и прогресивни граждани. В резултат от тези реакции, както и поради очевидната му неадекватност проектът изобщо не стигна до обсъждане в пленарната зала, въпреки че периодично беше „притоплян” в медиите.
Обаче след загубата от дясното управление на президентските избори, към „психодесните” се присъединиха и други десни парламентарни групи и приеха на първо четене допълнения към сам по себе си абсурдния закон, обявяващ „комунистическия режим” за престъпен, които предвиждат премахването на всички комунистически символи, поставяне на табели на сгради и паметници, указващи, че са построени през онзи „мрачен период” и налагане на превратно-клеветническо изучаване на същия период в училищата. Така властниците загърбиха всички неотложни и тежки проблеми на обществото, от които те не разрешиха нито един, свалиха маската си на „демократи” и разкриха истинския си лик. След като унищожиха хиляди заводи, фабрики и предприятия, съсипаха икономиката на страната и доведоха огромното мнозинство от народа до мизерия, те искат да заличат изцяло и спомена за омразния за тях период, през който бяха отнети „човешките им права” да живеят в разкош без да работят, експлоатирайки труда на „плебеите”. Напълно се пренебрегва безспорния факт, че тези, чиито паметници искат да „лустрират” бяха съюзници в борбата на антихитлеристката коалиция, т.е. откровено се реабилитира монархо-фашисткото минало. Пренебрегва се и факта, че повечето най-висши ръководители на сегашните „десни” бяха членове на партията и са се клели в идеалите, които сега искат да забранят.
Тук вече не става дума са психични отклонения на отделни индивиди. ТОВА Е ОБИКНОВЕН ФАШИЗЪМ!
Незабавно трябва да бъде разпуснат този вреден парламент, за да не приема повече подобни закони. ФАШИЗМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯН!
02 Декември 16, 09:13    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1615