БКП

 
БКП

Глог
Връзки
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  Глог 08:46
« Обратно
ПРИЗИВ ЗА ДЕН НА ДЕЙСТВИЕ ПРОТИВ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ НА 25. НОЕМВРИ 2016
Европейска конференция на жените по света
ПРИЗИВ ЗА ДЕН НА ДЕЙСТВИЕ ПРОТИВ НАСИЛИЕТО НАД ЖЕНИ НА 25. НОЕМВРИ 2016
Времето е назряло – Жените по света тръгват!
„Ние ще изградим общество, в което жените няма да бъдат дискриминирани, експлоатирани и потискани!“
Това гласят призивът и задължението на Втората световна конференция на обикновените жени. Международният ден против насилието над жени е един от нашите общи дни на борба и действие.
Дълбокото желание и растяща активност на много хора за обществена алтернатива обезпокоява господстващите. Реакционна, фашизоидна и не на последно място крайна враждебност към жените е техният отговор на това: Терор чрез фашистката и дълбоко враждебна към жените ИД. Налагат се забрана на абортите, сватби на деца, убийства на жени, изнасилвания, пазари на робини както в Шенгал (гр. в Иракски Кюрдистан – б.р.). Насилието върху жени не се признава като основание за бягство.
Но ние сме свидетели как в борбата срещу това ние малко по малко ставаме по-силни! Стачката на жените в Полша доведе до отпадането на забраната на абортите и до първото голямо поражение на ултрареакционното правителство!
След масови протести принципът „Не означава не“ беше записан в германското наказателно право по сексуалните въпроси.
На 19. октомври 2016, "Miercoles Negro" (Черната сряда) десетки хиляди жени (работнички) в Аржентина стачкуваха един час като протест срещу продължаващото и смъртоносно насилие над жените. За това призова движението „Ni una menos“ („Нито една повече“).
След силния ураган в Хаити Жените по света събраха в Европа „10.000 евро срещу безнадеждността и застрашаващия живота хаос!“, както писаха жените от Хаити.
За жените в Рожава борбите за тяхното освобождение и тези за обществена свобода и демокрация станаха едно и също.
Движението на жените става силно там, където то се организира добре, печели съюзници и оказва съпротива срещу все повече страни на империалистическото потисничество и за тяхното дело.
Ако правителствата завият надясно, ние трябва да се организираме по-силно в международен план! Така жените обединяват светове!
www.worldwomensconference.org

21 Ноември 16, 08:46    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0593