БКП

 
БКП

Глог
Връзки
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« февруари 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  Глог 15:06
« Обратно
ПРИЗИВ НА ИКОР
ВСИЧКИ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА БОРБА ПРОТИВ ФАШИЗМА И ВОЙНАТА! ГЛОБАЛНА АКТИВНА БОРБА ЗА МИР В ЦЕЛИЯ СВЯТ!
На 6 август светът отбелязва годишнината от атомната бомбардировка на Хирошима от САЩ. На 1 септември — годишнината от началото на Втората световна война от германския фашизъм. Във време на растяща опасност от война Интернационалната координация на революционни партии и организации (ИКОР) призовава за Международен ден на борба против фашизма и войната в тези два дни. Американският империализъм се опитва да поддържа лъжата, че атомните бомби над Хирошима и Нагасаки са били необходими, за да се приключи Втората световна война. Истината е, че 265 000 души умряха в ужасна ядрена смърт, а още 120 000 ранени — влачат живот в агония, така че Япония попадна под господството на САЩ, а не се предаде на настъпващата Червена Армия. Правителството на САЩ и до днес отказва да поднесе каквито и да било извинения за това. Сега в цял свят има повече от 17 000 атомни бомби; 96 процента са в САЩ и Русия. Тяхната взривна сила превъзхожда тази на всички оръжия от Втората световна война 2 500 пъти. За забрана и унищожаване на всичкото ядрено оръжие в цял свят! Днес заплахата от война се увеличава от състоянието на империалистическите държави, горещите точки в Украйна, в Близкия Изток, в Западна Азия и Азиатско-Тихоокеанския регион. Такива регионални искри могат да се разраснат в огнища на нова световна война, застрашаваща целия живот на земята. Освен САЩ, Франция и Германия, такива държави като Китай, Русия, Саудитска Арабия, Индия, Турция, Япония, Южна Корея и ционистки Израел водят в световната надпревара във въоръжаването. Продължава разширяването на НАТО. Също така нови форми на фашизма като „Ислямска държава”/ДАЕШ са отговорни за увеличаването на жестоки агресивни войни. Регионалните несправедливи войни са една от главните причини за световното движение на бежанци, достигнало исторически връх, наброявайки повече от 65 милиона души. Борбата за запазване на мира в цял свят трябва да се води на международно ниво против империализма. ИКОР се бори против всички империалисти и всевъзможни причини за война. Със засилването на всеобщата криза на империализма все повече се проявява неговата тенденция към вътрешна и външна реакция. В Индия, Турция, Украйна и Русия се наблюдава радикално фашизиране на държавния апарат и политика на правителствата. В Европа в Полша, Унгария, Македония, Словакия, Австрия и други страни се развиха в правителствена политика ултрадесни и фашизоидни тенденции. Във Франция правителството на Оланд обяви продължаващо извънредно положение, и германското правителство се придвижи надясно. Много буржоазни правителства явно се придвижиха надясно. В много страни е налице силна обществена поляризация между силите от реакционния, фашизоиден до фашистки и прогресивния, интернационален и революционен полюс. Това е призив за революционерите от цял свят.
Войната и опасността от война ще премахне само революционното преодоляване на световната империалистическа система!
ИКОР поддържа световното движение за мир и борбата на масите против военната агресия и всяка империалистическа държава без изключение, а също и борбата за демокрация и свобода. Тя организира солидарност с революционните освободителни движения. Тя призовава особено младежта на антивоенна борба.

За мир и дружба между народите, за социализъм!
Организирайте се в революционни партии и организации! Присъединявайте се към „Приятели на ИКОР”, където още предстои да се изградят такива партии! Революционна борба за преодоляване на световната империалистическа система — това е най-решителната борба за мир.
Пролетарии от всички страни, съединявайте се!
Пролетарии от всички страни и угнетени народи, съединявайте се!

26 Август 16, 15:06    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1329